فارس من| فراموشی شکار با انتخاب شغل جایگزین

فارس من| فراموشی شکار با انتخاب شغل جایگزین

مشکلات بازار فروش پرندگان فریدونکنار، حرف دیروز و امروز نیست و فعالیت این بازار در کنار بحث شکار پرندگان در فریدونکنار استان به یکی از مسائل مهم محیط‌ ‌زیستی تبدیل شده که در این زمینه بر جلوگیری از شکار تاکید شده است.

پاییز که می‌شود بخشی از گونه‌های پرندگان مهاجر راهی طبیعت مازندران می‌شوند که از این تعداد برخی دوره‌ای کوتاه و برخی چند ماهه را در طبیعت استان می‌گذرانند و سپس آهنگ بازگشت می‌کنند، دامگاه شیوه‌ای از صید پرندگان وحشی است که هر ساله با شروع فصل مهاجرت به‌ویژه در شهرستان فریدونکنار انجام می‌شود که در واقع شالیزارهای سطح استان با پاشیدن دان آماده حضور پرندگان مهاجر می‌شود و البته برخی هم سفر بی‌بازگشتی را تجربه کرده و صید شده و پایشان به بازار می‌رسد، بازاری که خیلی معروف است و با آغاز فعالیت هر ساله‌اش خبرساز می‌شود.

 اگرچه سازمان محیط زیست فعالیت این بازار را به هیچ وجه قانونی ندانسته و در ارتباط با فعالیت این بازار قوانینی را برای فروش انواع پرندگان وضع کرده و پیگیری می‌کند، اما شکار همچنان انجام می‌شود درباره چرایی شکار و چگونگی شکار نکردن پرندگان سراغ صیادان رفتیم...

*جایگزینی برای معاش مردم تعریف شود

رضا آزادی‌کناری یک فرد مطلع ‌در این‌باره در گفت‌وگو با فارس می‌گوید: صید پرندگان به‌عنوان یکی از مشاغل شاید ۱۰۰ ساله باشد و در این زمینه با منبع درآمد عده‌ای از مردم روبرو هستیم.

این شهروند فریدونکناری می‌گوید؛ از نظر تاریخی صید و شکار، شغل مردم منطقه بوده و هست و با واقعیتی روبرو هستیم که منبع درآمد عده‌ای از مردم است.

وی اضافه می‌کند: اگر بخواهیم منبع درآمد افراد را حذف کنیم باید جایگزینی در این زمینه تعریف کنیم یکی از راه‌های جایگزین این است که مزرعه و یا دامگاه باید تبدیل به منبع درآمد پایداری برای اهالی شود.

 

*فریدونکناری‌ها موافق روش‌های ظالمانه و غیرمعمول شکار نیستند 

آزادی‌کناری با اعلام اینکه در فریدونکنار کسی با روش‌های ظالمانه و غیرمعمول موافق نیست، تصریح می‌کند: راهش این است مقامات مسؤول مثل محیط زیست این افراد را شناسنامه‌دار کنند، همانگونه دریا صیادان را در قالب پره یا هر روش دیگر شناسنامه‌دار کرده است و اگر شناسنامه‌دار شوند یعنی دارای پروانه هستند و شناسنامه‌دار کردن آنان در حقیقت اعلام روش‌های صید، ساعت و زمان صید و تعیین روش‌های صید است.

وی خاطرنشان می‌کند: وقتی روش‌های صید و شکار مطرح می‌شود، هر کسی خلاف مجوز عمل کرد با آن برخورد شود، پس باید مدیریت کنیم و شرایط را به نفع عامه مردم اصلاح کنیم.

آزادی‌کناری متذکر می‌شود؛ اینکه محیط زیست نگران است نگرانی آنان قابل درک است این پرندگان متعلق به نسل‌های امروز و آینده هستند و در صورت نبود آن اکوسیستم تغییر کرده و برای بشر مضر خواهد بود.

وی در پایان می‌گوید: نگرانی مقامات و کارشناسان هم به‌جاست  اگر قرار است جلوی این افراد گرفته شود باید مشاغل جایگزین تعریف شود تا شغلی پا بگیرد و پس از آن شکار جمع و جور می‌شود.

 

*نگرانی از عدم ساماندهی بازار

صفرعلی بازاری یک فروشنده پرنده در گفت‌وگو با فارس می‌گوید: سال‌های سال است که در بازار مشغول فروش پرنده هستم و طی این مدت تاکنون این بازار چندین بار نقل مکان کرده است.

وی هم اضافه می‌کند؛ مهم‌ترین موضوع بحث ساماندهی بازار است ولی این موضوع با تغییرات مکان بازار عملا امکان‌پذیر نیست.

*برخی با آغاز فعالیت بازار یک کلاغ چهل کلاغ می‌کنند

وی اضافه می‌کند: طی سال‌های گذشته با آغاز فعالیت بازار در این زمان از سال هیاهو در فضای مجازی آغاز شده برخی توهین‌هایی می‌کنند دو تا هست چند تا رویش می‌گذارند  و هیاهو راه می‌اندازند.

صحبت‌هایی مبنی بر ناامن کردن منطقه توسط مردم و بومیان است ولی باید در پاسخ گفت درنای امید چندین سال است وارد منظقه می‌شود آیا اگر منطقه ناامن بود وارد منطقه می‌شد؟!

*برخی از بازاریان حتی هزینه اجاره را ندارند

امسال که بازار دایر کردیم باتوجه به اجاره زمین و مسقف کردن و سایر اقدامات هزینه‌هایی داشت که برخی حتی پول نداشتند اجاره واحد را کمتر از پنج میلیون تومان است را پرداخت کنند در این بازار افرادی هستند که توانایی تامین معاش خود را ندارند.

*فراموشی شکار با انتخاب شغل جایگزین

بهروز صفایی صیاد دیگری نیز در این‌باره در گفت‌وگو با فارس می‌‌گوید: از آبان ماه تا اسفند ماه دامگاه را آماده می‌کنیم و بقیه سال را هم کشاورزی می‌کنیم تا به امور زندگی خود برسیم.

 

وی هم خاطر نشان می‌کند؛ این شغل ما  اجدادی است چندین سال است پدران ما نیز در این زمینه فعالیت داشتند دست به دست گشته تا به ما رسیده است.

زمین ۴۰۰ هکتاری کشاورزی را ۶ ماهه اول سال کشت می‌کنیم و برای ۶ ماهه دوم سال دورش چپر می‌کنیم گندم می‌ریزیم و برای حضور پرندگان مهاجر آماده می‌کنیم تا با صید درصد کوتاهی زندگی می‌گذرانیم.

این صیاد فریدنکناری می‌گوید؛ در تمام فعالیت‌ها با محیط زیست همکاری دارم اگر برای ما شغلی با کمترین درصد حقوق جایگزین شود  ما حتی صید و شکار را برای همیشه فراموش خواهیم کرد.

*ضرورت اعمال محدودیت در فعالیت بازار

کوروس ربیعی مسؤول حیات وحش محیط زیست مازندران درباره آخرین وضعیت بازار فروش پرندگان و نظر محیط زیست درباره اداره فعالیت آن در گفت‌وگو با فارس، می‌گوید: فعالیت بازار فریدونکنار را مجاز تلقی نمی‌کنیم.

وی تصریح می‌کند؛  پیشنهاد دادند فعالیت این بازار هفت روز هفته محدود شود؛ چرا که این بازار محلی برای تبادل فعالیت‌های شکار و صید بوده و هست که باید جمع شود.

مسؤول حیات وحش محیط زیست مازندران اضافه می‌کند: تا زمانی‌که خرید و تقاضا و بازار هست نگاه مردم این است فعالیت مجاز دارند ولی در واقع  چیزی باعنوان اقتصاد شکار همراه با نگاه اقتصادی و بازار باشد را نمی‌شناسیم.

 امسال شکار و صید ممنوع است و طبیعتا فعالیت بازار توجیهی ندارد.

**بنا به گفته مسؤولان محیط زیست مازندران اینکه کشاورز با داشتن زمین بخواهد از حیات وحش برداشت کند در واقع نوعی زیاده‌خواهی است.

*محدودیت در شکار و تعریف شغلی جایگزین برای مردم

محمدمهدی نصیری کناری فرماندار شهرستان فریدونکنار نیز در این‌باره می‌گوید: دام‌های هوایی و شب دام‌ها باید جمع‌آوری شود.

فرماندار فریدونکنار خاطر نشان می‌کند؛ در واقع هر صیاد باید یک روش صید انجام دهد و  فعالیت بازار محدود و تحت نظارت هم به لحاظ زمانی و نحوه فروش باشد.

وی بیان می‌کند: طی بازدید اخیر و همچنین در جلسه شورای برنامه‌ریزی استان مقرر شد طرحی به محیط‌زیست با نظارت استانداری و فرمانداری در قالب پرنده‌نگری تعریف شود.

نصیری اضافه می‌کند؛ در حال حاضر پرندگان مهاجر وارد طبیعت فریدونکنار شدند که معمولا تعداد پرندگان با توجه به سرد شدن هوا بیشتر می‌شود.

 

اخبار مرتبط

شکار عجیب و غریب در آشوراده میانکاله

دستگیری شکارچیان غیرمجاز و کشف ۲ طاقه قرقاول

دستگیری متخلفان شکار و صید در مازندران

0 نظر

ارسال نظر

capcha